Monday, January 31, 2011

woehaaaaa het wordt KOUD, heel erg KOUD


Ik weet het, vergeleken bij vele vele andere plaatsen in de wereld is het hier eigenlijk nooit zo koud. Gisteren hadden we een heerlijke 25 graden en vandaag was ook nog zonder jas naar buiten en vanmorgen had iedereen in de supermarkt het erover (jawel ik was ook aan het inslaan alvast ;-)....... het wordt BEREKOUD hier. En van + 25 naar bijna - 20 celsius in zo'n korte tijd is best wel wreed. Ik hoorde een bejaarde man vertellen tegen een andere bejaarde man over "die winter in 1953 dat zelfs de fire hydrants (brandkranen) bevroren" Morgen hebben we al een harde noordwestenwind en wordt het zo'n 10 graden maar morgenmiddag zakt de gevoelstemperatuur naar 0 !!! Fahrenheit en dat is dus ongeveer -17 celsius vanwege die harde wind dus en 's nachts nog kouder. Aagghh !! Dikke kans op ijzel ook en er staat nu al een winter storm warning standaard op het TV scherm. Alle auto's die hier staan heeft Hans vandaag voorzien van antivries, morgen eind van de ochtend gaan we weer overal het water van de leidingen halen, de carport van de paarden winddicht maken tegen noorden en westenwind en zorgen dat ze ruim in het hooi staan, de palmbomen afdekken voor zover dat gaat en nog wat planten binnen zetten. En dan maar hopen dat er niets aan leidingen kapotvriest onder het huis of ergens anders want hier zijn we helemaal niet op berekend in dit stukje van de wereld en zeker niet t/m vrijdag want dat is wel erg lang hoor ;-) Maar......we hebben genoeg eten in huis, we zetten emmers water klaar en de badkuipen vol water voor het geval dat er elders leidingen springen bij verlaten huizen en het waterbedrijf besluit de kraan dicht te draaien voor iedereen en we hebben ook nog openhaardhout genoeg dus dat gaat goed komen.






8 comments:

Car said...

Tjeetje Bianca wat een voorbereidingen. Heel veel succes de komende dagen. Wij ontspringen de dans en krijgen alleen maar de regen.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Hahahahahahahah Jullie hebben bijna meer voorbereidingen getroffen dan heel NY state...

Deze omstandig heden zijn hier dagelijkse kost. Niet dat wij het nooit koud hebben hoor. Geloof mij ik leg het af en toe af van de kou hoor. Tot zero gaat het wel maar als het below zero F wordt dan vinden wij het ook erg koud. En met name ik. Gj schijnt nooit ergens last van te hebben. Die loopt bij 0 F gewoon zonder jas buiten. Als je zijn jas al een winterjas kan noemen. Ik heb mijn derde paar handschoenen al versleten. En de hout lkachel maakt overuren..

succes he.... gr petra

Petra said...

Hopelijk viel het mee, want zo zuidelijk zijn jullie al zeker niet op zulk weer voorbereid. Hier ook ijzel, bah, bah, bah!

Wout said...

“Alle auto's die hier staan heeft Hans vandaag voorzien van antivries·. Dat is een man die er kijk op heeft!

Ik was rond Sint Nicolaas in het binnenland van Spanje en daar werd het ineens ook zo vreselijk koud met temperaturen van –15º Celsius. Heb 45 kilometer door de sneeuw moeten rijden om een garage te vinden die mijn antivries kon opmeten. Had er al jaren niet meer naar gekeken want hier aan de kust vriest het nooit. Groet, Wout

Annemiek said...

Daar ben je in het zuiden niet op berekend!
Micky reed een keer een auto van Californie naar zijn nieuwe dienstplek in Ft Hood, en zijn automotor bevroor omdat hij er geen antivries in had. Hij er helemaal niet aan gedacht dat het daar kon vriezen!

Natasja Valentijn said...

Ik was even benieuwd hoe het met jullie gaat? Nog steeds water en geen kapotte leidingen? Wat een weer hè! Hopelijk hebben jullie er niet te veel last van!

Sisely.nl said...

Had het gezien op de Nederlandse weerbericht,dat het bij jullie zo koud zou worden,sterkte voor jullie met dit weer.Beter voor het zekere voor het onzekere voorbereidingen maken, dat is nooit niet weg.BRRRRRR...

Kristel Holsbeek said...

Dat is wel ineens een hele ommeslag hé!!