Tuesday, May 20, 2008

Een goede buur....

Onze buurman Ed (die ook mijn moestuin klaar heeft gemaakt) weet zo'n beetje alles, ongelooflijk wat die man en zijn vriend Lennard allemaal kunnen. Ze zijn beiden behoorlijk op leeftijd maar vallen zonder meer in de categorie "die hards" mannen die werken tot ze er dood bij neervallen. Ed heeft het ook altijd echt verschrikkelijk druk dus ik vraag eigenlijk zelden om zijn hulp om hem niet nog zwaarder te belasten, hij kan amper lopen van zijn rug nog.
Maar vandaag kwam hij ineens aanzetten met zijn meetapparatuur: of de electriciteit het al weer deed ? Uhh neen maar dat heeft geen haast hoor. Daar heeft hij geen boodschap aan en na wat gemeet en geprut aan electriciteitsdraadjes hebben we weer stroom op de keukenstopcontacten, op de stopcontacten in de master bathroom ook weer. Alleen het stopcontact in de gastenbadkamer is doorgebrand en daar moet een nieuwe voor gehaald worden.
Hij heeft ook meteen even gekeken / doorgemeten waarom onze huistelefoon het nog steeds niet doet (Windstream onze "zeer behulpzame telefoonmaatschappij" heeft nl geen tijd om het te maken op het moment. We zijn bijna een week verder inmiddels ! elke dag bellen levert alleen hetzelfde verhaal op: we hebben het erg druk en misschien lukt het vandaag....
We weten dankzij Ed nu dat het probleem in ieder geval niet bij ons ligt maar bij een verderop aan de highway gelegen kast van Windstream. Het is al een wonder dat we al die tijd nog wel DSL hebben.
Volgens Ed gaat Summer dit weekend een veulen krijgen, er komt een weersomslag aan met helaas alweer thunderstorms (laat het deze keer maar weer meevallen) en bij merries die al vaker veulens gekregen hebben kan het nogal eens gebeuren dat bij grote weersveranderingen het veulen geboren wordt. Kan bijna niet meer wachten ;-)

5 comments:

Anonymous said...

Jeej het is wat allemaal. Is de natuur die bepaald het weer en een geboorte van een diertje.Apart toch maar wel adembenemend.

Annemiek said...

Wat een aardige buurman!

MissFluffy said...

Leuke buurman zo te horen .

Ben benieuwd of hij gelijk gaat krijgen met Summer !Toch iets leuks om naaruit te kijken en hopelijk verloopt alles prima .

Grtjs Nancy

Petra said...

Bijzonder, zo'n buurman! Schandalig, dat het telefoonbedrijf zo lang op zich laat wachten!

Anonymous said...

kijk daar heb je meer aan dan een telefoon maatschappij. Het is toch om uit je vel te springen zeg.

Ik ben erg benieuwd wat er gebeuren gaat dit weekend.

Wat dacht je van een lief katje als geboorte kadootje...

gr petra